wandelen colombotte franklrijk

 

Wandelvakantie Frankrijk bij Colombotte La TourelleWandelen in Frankrijk ? La Tourelle biedt je in Colombotte een mooie wandelvakantie. Mirjam heeft samen met de honden de omgeving uitgebreid verkend en een aantal mooie wandelroutes voor je beschreven. Deze liggen compleet met gedetailleerde kaarten voor je klaar.

 

Vijftig Tinten Groen

Een groene omgeving voor je Wandelvakantie in Frankrijk bij La TourelleHet zou een zeer toepasselijke titel zijn voor een boek over de Haute-Saône. Vanuit de La Tourelle en in de nabije omgeving kun je prachtig wandelen en is er van alles te ontdekken. Uitgestrekte loofbossen, rustige boerendorpjes, prachtige uitzichten, vogels, vlinders, orchideeën …

 

 

wandelen frankrijkWandelen in Frankrijk, een avontuur!

We hebben vanuit La Tourelle een aantal wandeltochten uitgezet. De tochten variëren van een uur tot een halve of hele dag lopen.
De routes brengen je langs bospaadjes, over rustige landweggetjes en door kleine dorpjes. Asfaltwegen worden vermeden. De wandelroutes geven de mogelijkheid een wandeling in te korten of juist uit te breiden.
De paden zijn over het algemeen goed begaanbaar. Soms ook wat avontuurlijker en zeker niet te vergelijken met de geijkte wandelpaden die je in Nederland gewend bent.
Soms ga je dwars door een bos of akkerveld. Maar met de kaarten en de beschrijving kom je altijd weer thuis. Het is geen toeristisch gebied en je komt onderweg dus weinig tot geen horeca tegen. Het is daarom mogelijk om een goed gevuld lunchpakket bij ons te bestellen.

Bekijk waar je kunt wandelen in  Google Maps of kijk op wikiloc voor wandel- en fietstochten in de buurt.

Wandelen met de hond

wandelen met hond frankrijk
wandelen in frankrijk met je hondDe bosrijke omgeving van Colombotte leent zich goed voor wandelingen met de hond. Buiten de dorpen mogen honden los lopen.

 

 

 

Afspraken

  • De hond moet goed gehoorzaam en niet agressief of loops zijn.
  • Een inenting tegen rabiës is net als een geldige gezondheidsverklaring en dierenpaspoort in Frankrijk verplicht.
  • Uw hond moet vooraf een behandeling tegen vlooien hebben gehad met óf Advantage óf Frontline. Neem hiervoor contact op met de dierenarts.
  • Wij raden u aan de hond een tekenband aan te doen en een tekentang mee te nemen.
  • De hond mag niet alleen op de kamer blijven.

In La Tourelle verwachten wij van een gast met hond dat je dagelijks de kamer stofzuigt, en aan het eind van het verblijf de kamer ‘haarschoon’ achter laat. Er is per week 1 comfortabele en 1 standaardkamer beschikbaar voor gasten met een (1) hond.

Wandelarrangement Frankrijk

Wandelarrangement Frankijk voor 2 personen inclusief ontbijt, diner en welkomstdrankje

Vanaf drie dagen

Comfortabele kamer
eigen sanitair
€ 58 per persoon per dag

Standaardkamer
gedeeld sanitair
€ 48  per persoon per dag

 

Vier mooie routes om te wandelen

Wandeling 19 km 17 km 8 km 18km
wandelroutes colombotte frankrijk
Een wandeling van 19 km lang die vertrekt vanuit Colombotte.
De wandeling gaat door een met bossen en landerijen afwisselend heuvelachtige landschap, met af en toe een dorpje.
Halverwege kun je een doorsteek maken om de wandeling in te korten.
wandelroutes colombotte frankrijk
Vanuit Esmoulieres een wandeling van 17 kilometer in “La petite Finlande“.Dit gebied is bekend van zijn duizend meren en fantastisch om te wandelen.
wandelroutes colombotte frankrijk
Een kortere wandeling in de buurt maken door het natuurgebied Le Sabot de Frotey (8 km).
wandelroutes colombotte frankrijk
Je start in Oricourt met een bezichtiging van een middeleeuws kasteel. Kasteelheer Jean-Pierre zal je graag rondleiden. De wandeling is 18 km lang en leidt door een afwisselend gebied met fraaie vergezichten.
Bekijk in googlemaps

 

Nordic Walking

De routes die we hebben uitgezet zijn ook geschikt voor de sportieve Nordic walker met een goede conditie.
Hou er rekening mee dat het wat pittiger lopen is dan in Nederland en dat de routes niet altijd over bestaande wandelpaden gaan.

Voor wandelclubs kunnen we een speciaal groepsarrangement aanbieden.

Flora en Fauna

De zéér gevarieerde natuur zal je verrassen. De Haute-Saône, ook wel ‘Ile Verte’, het groene eiland genoemd, staat bekend om z’n uitgestrekte loofbossen en landerijen en de grote variëteit aan bomen, planten en dieren.
small_tournesols-1d9a small_prairie-en-fleurs-1d9a small_fleurs-en-haute-saone-3-73d3 small_marguerite-73d3 small_colza-73d3small_pommes-1d9a small_chardon-1d9a
small_cygnes-2b9d small_chevaux-3222 small_laperaux-2b9d small_agneaux-3222 small_escargot-2b9d small_ane-2b9d small_vache-2acf
Je komt onderweg door pittoreske dorpjes met prachtige fontaines, fraaie drinkplaatsen waarvan sommige architectonische hoogstandjes zijn. De kerkjes hebben typisch gevormde torens met kleurige geglazuurde dakpannetjes en binnen staan prachtige altaarstukken. Onderweg zul je behalve af en toe een vriendelijke boer of boerin niet vaak iemand tegenkomen.

Bij thuiskomst kun je onder het genot van een drankje uitrusten op het zonnige terras of in de tuin en daarna aanschuiven aan de Table d’Hôtes met de andere gasten.

La Tourelle, Colombotte: Voor je Wandelvakantie Frankrijk

Bewaren

Bewaren

Bewaren